Verlengde schooldag

Verlengde schooldag

Op onze scholen staat taal centraal; in alle klassen wordt een groot deel van de tijd besteed aan taal. De scholen hebben relatief kleinere klassen en bieden al binnen het reguliere programma meer leertijd aan dan de meeste andere scholen. De verlengde schooldag sluit hier naadloos op aan. 
Het biedt extra mogelijkheden om leerlingen langer op school te houden, te voorzien in een rijker aanbod en ze nóg meer ‘onder te dompelen' in taal en rekenen. 
 
Waarom?
Doel is het verhogen van het taal- en rekenniveau van de leerlingen. Inzet is om door leerlingen meer taal en rekenen aan te bieden het taal- en rekenniveau van de leerlingen te verhogen en de kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs te vergroten.
 
We zijn er van overtuigd dat het met de meeste kinderen wel goed komt als je ze maar lang genoeg onderdompelt in taal en rekenen. De tijd die leerlingen op school doorbrengen, moet worden gemaximaliseerd. Hoe langer ze op school doorbrengen, hoe succesvoller hun schoolloopbaan, is onze overtuiging.

Voor wie?

Al Qalam: voor alle leerlingen uit de groepen 8 en de kleuters. 
An Noer: voor alle leerlingen uit de groepen 8.